Uusia alkuja

IMG_1351

NAMASTE! Tervetuloa uusille nettisivuilleni ja uuteen blogiini!

Kirjoitan tätä postausta hyvin kaukana kotoa. Paikassa, jossa aurinko paistaa läpi päivän keskitaivaalta, koralliriutat ja palmupuut täyttävät maiseman ja ilmassa leijuu meren tuoksu. Ikuinen kesä on täällä ja minä sen keskellä.

En ole täällä lomaillakseni vaan tehdäkseni töitä erään hyvin mielenkiintoisen projektin parissa. Minulle on tarjoutunut upea tilaisuus olla mukana luomassa ison yrityksen kansainvälistä hyvinvointiohjelmaa. Silver Sea tarjoaa luxusristeilyitä ympäri maailman ja osana risteilytarjontaansa yritys kehittää nyt BODY, MIND & SOUL -konseptia, jossa panostetaan sekä kehon että mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Yhdessä eteläafrikkalaisen fitnessammattilaisen Natasha Ekstenin sekä italialaisen ravintovalmentaja Dalila Roglierin kanssa suunnittelemme risteilyillä tarjottavia palveluita ja tässä pilottivaiheessa myös toteutamme niitä. Omalla vastuullani on tietysti risteilyvieraiden henkinen hyvinvointi (hahaa). Käytännössä siis opetan joogaa ja meditaatiota sekä luennoin näistä aiheista. Lisäksi tarjoan workshoppeja hengitys- ja joogaterapiaan liittyen. Vielä 15 vuotta sitten häpesin outoja vanhempiani, jotka harjoittivat tällaista marginaaliyleisön “huuhaata”. Nyt olen erityisen iloinen siitä, että henkinen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi on löytänyt tiensä tavallisen kansan pariin ja kasvattaa suosiotaan samalla, kun isot yritykset haluavat luoda kokonaisia konsepteja aiheen ympärille.

Joogatunti tropiikissa

Toteutamme hyvinvointiohjelmaa tänä syksyllä kahden kuukauden ajan seilaten troppisissa eteläisen tyynenmeren maisemissa. Ensimmäinen risteily lähti syyskuun lopulla Malesiasta Indonesian kautta kohti Palauta ja Micronesiaa. Juuri nyt olemme matkalla Salomonsaarilta Papua Uusi Guineaa. Voisiko tätä parempaa työympäristöä olla enää tarjolla? Aurinkoa, lämpöä ja eksoottisia kohteita, jotka ovat kaukana tavanomaisista turistireiteistä. Ja jotta työ ei kävisi liian tylsäksi, saamme osallistua risteilyohjelmaan kuuluviin aktiviteetteihin ja päivittäisille ekskursioille. Risteilyaluksemme Silversea Discoverer on kooltaan pieni (max. 120 matkustajaa) ja pystyy siksi seilaamaan syrjäisiinkin kohteisiin. Viimeisen kuukauden aikana olemme snorklanneet ja sukeltaneet maailman parhaissa paikoissa (kysykää vinkkejä, jos matkaatte näille leveysasteille)! Ohjelmaan kuuluu lisäksi tutustumista paikallisiin kulttuureihin, heimoihin ja pikkukyliin, joista monissa ei ole liieemmin valkoihoisia nähty. Eräs matkan parhaista hetkistäni on ollut opettaa paikallisille lapsille joogaa. Voi sitä ilon, riemun ja naurun määrää, joka heistä säteilee!

D66A3975.2S

En ole päätynyt näihin maisemiin, koska etsin elämääni muutosta tai koska halusin paeta pimeää ja harmaata Suomea. Uskon, että tämä(kin) tilaisuus tuotiin eteeni, koska annoin elämän kaikessa viisaudessaan ohjata minua oikeaan suuntaan. En toiminut peloistani käsin, en uinut vastavirtaan tai pyrkinyt pelaamaan varman päälle, kuten niin usein teemme. Ja vasta silloin, kun kaikki energia ei kulu nykyhetken vastustamiseen, on mahdollista olla valppaana ja läsnä tässä hetkessä. Silloin voi nähdä kaikki ne tilaisuudet, jotka tulevat eteen ja tarttua niihin empimättä. Kun minua pyydettiin mukaan tähän projektiin, tiesin heti, että en voi kieltäytyä näin hienosta tilaisuudesta. En kuintenkaan pohtinut päätöstä järjen äänellä vaan kuuntelin, mitä sisimpäni sanoo.

Olen ollut onnekas oppiessani jo nuorella iällä sisäisen viisauteni voiman ja sen, että elämä kantaa. Go with the flow! Erityisesti vuosi 2010 oli elämässäni käänteentekevä. Päätin kuunnella sisintäni, ottaa “lomaa” valokuvaajan työstäni ja hypätä tyhjän päälle. Aloin vetää meditaatioita silloisen asuntoni kattoterassilla Brooklynissa New Yorkissa ja palattuani Suomeen myöhemmin samana vuonna Rakkauskurssit saivat alkunsa. Niiden inspiroimana olen viettänyt viimeiset kaksi vuotta ison projektin äärellä kirjoittaessani esikoistietokirjaani “Rakastan siis olen, 30 askelta sisäiseen voimaan”, joka julkaistiin toukokuussa 2014. Monta uutta alkua ja mahdollisuutta on mahtunut näihin viimeisiin vuosiin.

Moni meistä elää elämäänsä aina jonkun uuden asian toivossa. Se, missä tai millaisia olemme juuri nyt ei vaikuta useinkaan yhtä mielekkäältä kuin se, missä tai millaisia haluaisimme olla. Rakastavampi puoliso, palkitsevampi työ, tilavampi asunto, lihaksikkaampi vartalo… Katselemme kaukaiseen horisonttiin ja haaveilemme sinne pääsystä. Oletamme, että uusi alku odottaa aina jossain toisaalla. Jos haluttu määränpää joskus löytyykin, muuttuu se hetken kuluttua yhtä tyhjäksi ja merkityksettömäksi kuin se, mistä alunperin lähdimme. Niin kauan, kun muutosta etsii itsensä ulkopuolelta, tulee lopulta aina pettymään.

IMG_0934

Uskonkin, että elämän suurimmat seikkailijat eivät tarvitse seikkailuunsa erityisiä puitteita. Matka kotiovelta lähikauppaan riittää yhtä hyvin kuin reissu koko maailman ympäri. Sillä fyysisestä määränpäästä huolimatta suurin matka tehdään tehdään lopulta aina omaan sisimpään. Kun ihminen oivaltaa oman sisimpänsä avaruuden, kaikki se, mitä ulkopuolella tapahtuu, näyttäytyy kuin veden pinnalla olevana heijastuksena. Jokainen ihmiskohtaaminen, jokainen kuljettu kilometri, kaikki kääntävät katseen sisäänpäin ja voimme löytää aina lisää ihmeteltävää. Ihminen, joka on valmis kohtaamaan oman sisimpänsä ihmeet iloineen, suruineen ja pelkoineen, ei ole riippuvainen siitä, mitä ulkoinen maailma tuo tullessaan. Jokainen hengenveto on uusi ihme ja mahdollisuus tapahtuipa se kotisohvalla tai kaukaisella paratiisisaarella.

Ja jos sitten päädytkin joku päivä jollekin kaukaiselle saarelle, voit nauttia aidosti jokaisesta hetkestä, koska et ole siellä paetaksesi tai etsiäksesi puuttuvaa palaa peliisi. Tiedät kaiken olevan hyvin juuri sellaisenaan.

PS. Aloitin ensimmäisen blogini kirjoittamisen tasan neljä vuotta sitten. Juuri sinä hetkenä, kun palasin New Yorkista takaisin Suomeen “uuden” elämäni alkumetreillä. Olin täysin hukassa ja kuitenkin niin oikealla tiellä. Muistoina näistä kuluneista vuosista ovat muutamat vanhat blogitekstini, jotka olen jättänyt elämään myös näille uusille sivuilleni. Nuo tekstit kertokoot niistä tunnelmista, joita olen kokenut tämän unohtumattoman matkan varrella. Jatkakaamme seikkailua (sisäisen) maailman ihmeiden äärellä tästäkin eteenpäin… Kiitos siitä, että olet mukana!

Jenniemilia

Kuvat Jenniemilia, Richard Sidey, Ray Stranagan

Share on :

2 Responses to “Uusia alkuja”

  1. Anne

    Hei, eksyin blogiisi ja luin kirjoituksiasi. Ihanaa, että olet saanut Elämältä hyvät eväät ja osaat arvostaa niitä ja haluat jakaa kaikkea kokemaasi ja oppimaasi myös muiden hyvinvoinniksi. Itsellä tuli ihan kyynel silmään jossain kohtaa tekstiäsi. Ihanaa elämänjatkoa toivotellen, Anne-mummo

    Reply
  2. Aivan ihana kuvaus siitä, kuinka elämä alkaa tarjoamaan parhauttaan kun uskaltaa luottaa ja kuunnella sisäistä ääntään <3 Teet juuri sitä upeaa työtä, josta itsekin vielä unelmoin. Mahtavaa, nauti täysin sydämin! <3

    Reply

Kommentoi