Tietoinen hengitys ja meditaatio

Hengitys- ja meditaatioharjoitusten tarkoituksena on mielen hiljentäminen, jotta yhteys omaan sisimpään aukeaa. Huomio käännetään ulkopuolelta kohti sisintä ja mielestä kohti koko olemusta. Hiljentyminen luo sisällemme tilan, jossa kaikki on hyvin ja jossa voi olla juuri sellainen kuin on. Kun ihminen tarkkailee itseään ja maailmaansa tuosta tilasta käsin, hän voi nähdä olevansa muutakin kuin sisällään olevat pelottavat ajatukset ja kipeät tunteet. Kaiken takana on tyyneys, joka juurruttaa tähän hetkeen.

Läsnäolo on kuitenkin taito, joka on vain harvalle tuttu. Mitä enemmän ihminen elää mielestään ja peloistaan käsin, sitä enemmän hän pelkää hiljentyä oman olemuksensa äärelle. Mieli on kuin loukattu ja kiukutteleva lapsi, joka pyrkii aina välittömään mielihyvään keinolla millä hyvänsä. Siksi moni pakenee sisältään löytyviä kipuja ja haavoja mieluummin ulkoisiin viihdykkeisiin. Tästä seuraa vieraantuminen omasta itsestä ja sisimmästä, mikä aiheuttaa ajan mittaan vain enemmän kärsimystä. Elämisestä tulee helposti loputonta tyytymättömyyttä, tavoittelua ja suorittamista.

Näillä tunneilla opettelemmekin kehollista läsnäoloa ja itsemme kohtaamista rehellisesti ja suoraan. Kehollinen läsnäolo kehittää ja tarkentaa ihmisen havaintokykyä. Mitä enemmän olemme joka hetki tietoisia olotilastamme ja siitä, mitä sisällämme tapahtuu, sitä mutkattomammin voimme toimia harmoniassa itsemme ja elämän kanssa.

Teemme tuntien aikana erilaisia tietoisen hengityksen ja meditaation harjoitteita yksin, pareittain sekä ryhmässä. Voit osallistua kaikille 10 tunnille kokonaisuutena tai halutessasi vain yksittäisiin iltoihin, joissa on aina oma teemansa. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

KURSSIAIKA JA PAIKKA

13.1.-3.2.2015 + 21.4.-26.5. tiistaisin klo 19-20
Paikka: Rööperin Jooga, Merimiehenkatu 21 B Helsinki

HINTA

15 € / kerta tai 120/115 € 10 kertaa (kortilla voi käydä myös muilla joogakoulun tunneilla)YKSILÖOHJAUS

Tuntien ja tapaamisten tueksi voit ottaa halutessasi henkilökohtaisia valmennustunteja Jenniemilian kanssa. Tuntien sisältö riippuu omista tarpeistasi ja linkittyy käymääsi kurssiin ja prosessiin. Tavoitteena on aina kunkin yksilön omien voimavarojen ja sisäisen viisauden esiintuominen, ei ulkoapäin neuvominen. Yksilöohjauksen kulmakiviä ovat läsnäolo, rehellisyys ja kunnioitus.

LUE LISÄÄ »

Kaikki suositukset »

Suositukset

 

suositus_Paivi

”Tunnilla muistan, että olen muutakin kuin ajatukseni, että kaikki voima on minussa, kunhan vain annan itselleni ajan ja vapauden olla läsnä. Tunnen lämpöä ja armoa, empatiaa ajan kiireessä räpistelevää itseäni kohtaan ja riitän hetken, olen tarpeeksi. Loppupäivän ajan olo on rauhallinen ja pystyvä.”

– Päivi

 

suositus_Paivi

"Rauhallinen ja intuitiivinen opastus johdattaa oman itsensä sisälle, mistä kaikki vastaukset ja rauha löytyvät. Sopii kaikille, etenkin tällaisille hötkyilijöille!”

– Hanna

 

 

suositus_Paivi

"Meditaatio palauttaa keskittymisen ja läsnäolon kyvyn, jonka menetämme arjessa. Se on työkalu elämisen taidon uudelleenopetteluun."

– Jarmo

 

 

suositus_Paivi

"Jennin meditaatiossa emme istu vain hiljaa. Erilaisten harjoitusten ja rauhoittavan musiikin avulla pääsemme irti turhasta kiireestä ja opettelemme olemaan läsnä omassa kehossamme, tässä ja nyt."

– Virve