Meditaatio

Hiljentymis- ja meditaatioharjoitusten tarkoituksena on mielen hiljentäminen, jotta yhteys sisäiseen tietoisuuteen aukeaa. Kun mieli hiljenee, huomio siirtyy kehon aistimuksiin ja tunteisiin, jotka pitävät ihmisen läsnä tässä hetkessä. Askel askeleelta voimme nähdä kehossamme olevia esteitä, jotka kohtaamalla avaudumme sisällämme olevalle rajattomalle virralle, tietoisuudelle.

Kurssin pääpaino on Vipassana-meditaatiossa. Se on eräs Intian vanhimmista meditaatiotekniikoista, jota henkinen opettaja Siddhartha Gautama, Buddha, opetti omana elinaikanaan. Vipassana-termi tarkoittaa todellisuuden näkemistä sellaisena kuin se on. Menetelmän avulla on tarkoitus havahtua näkemään sellaisten harhojen läpi, joiden seurauksena ihminen kokee kärsimystä omassa elämässään. Buddha oivalsikin oman valaistumisprosessinsa aikana, että inhimillisen kärsimyksen syy on juuri niissä tulkinnoissa ja kiinnikkeissä, joihin ihmiset samaistuvat.

Vipassana-meditaatiossa tarkkaillaan oman kehon aistimuksia ilman niiden selittämistä. Meditaatio vaikuttaa ihmisen syvimpiin aivokerroksiin ja vapauttaa siten kehojännityksiä, joita rationaalinen mieli ei pysty rentouttamaan. Harjoittelun avulla on tarkoitus hiljentyä kuuntelemaan omaa olemustaan – sitä todellisuutta, joka avautuu ajatusmaailman toisella puolen. Niinä hetkinä, kun on puhtaassa läsnäolon tilassa, tarve määrittää itseään ja maailmaa katoaa. Ulkoinen maailma saa jatkaa kulkuaan ilman, että itse tuntee tarvetta osallistua kaaokseen.

Kurssilla opit useita meditaatiotekniikoita, joita voit tuoda osaksi omaa arkeasi ja elämääsi. Suosittelen, että kurssin ajan varaat itsellesi aikaa hiljentyä joka päivä vähintään 20 minuutin ajan.

Seuraava kurssi: Tulossa
Paikka: Hyvinvoimala, Merimiehenkatu 21 B Helsinki
Ilmoittautuminen alkaa: Tulossa

Kesto:
4 viikkoa
Hinta: TulossaYKSILÖOHJAUS

Tuntien ja tapaamisten tueksi voit ottaa halutessasi henkilökohtaisia valmennustunteja Jenniemilian kanssa. Tuntien sisältö riippuu omista tarpeistasi ja linkittyy käymääsi kurssiin ja prosessiin. Tavoitteena on aina kunkin yksilön omien voimavarojen ja sisäisen viisauden esiintuominen, ei ulkoapäin neuvominen. Yksilöohjauksen kulmakiviä ovat läsnäolo, rehellisyys ja kunnioitus.

LUE LISÄÄ »

Kaikki suositukset »

Suositukset

 

suositus_Paivi

”Tunnilla muistan, että olen muutakin kuin ajatukseni, että kaikki voima on minussa, kunhan vain annan itselleni ajan ja vapauden olla läsnä. Tunnen lämpöä ja armoa, empatiaa ajan kiireessä räpistelevää itseäni kohtaan ja riitän hetken, olen tarpeeksi. Loppupäivän ajan olo on rauhallinen ja pystyvä.”

– Päivi

 

suositus_Paivi

"Rauhallinen ja intuitiivinen opastus johdattaa oman itsensä sisälle, mistä kaikki vastaukset ja rauha löytyvät. Sopii kaikille, etenkin tällaisille hötkyilijöille!”

– Hanna

 

 

suositus_Paivi

"Meditaatio palauttaa keskittymisen ja läsnäolon kyvyn, jonka menetämme arjessa. Se on työkalu elämisen taidon uudelleenopetteluun."

– Jarmo

 

 

suositus_Paivi

"Jennin meditaatiossa emme istu vain hiljaa. Erilaisten harjoitusten ja rauhoittavan musiikin avulla pääsemme irti turhasta kiireestä ja opettelemme olemaan läsnä omassa kehossamme, tässä ja nyt."

– Virve