Päivittäisten tekojen voima

Osallistuin Jennin rakkauskurssille keväällä 2011, kun kaipasin päivittäiseen elämääni lisää läsnäoloa. Muistan kuinka kurssin lämmin ja salliva ilmapiiri teki minuun heti vaikutuksen. Oli hienoa jakaa asioita Jennin ja kurssilaisten kesken, oppien toinen toisiltamme. Jennin valoisa olemus ja oivaltavat harjoitukset saivat aikaan muutoksia, joita en osannut odottaakaan.

Kurssin aikana kunnioitus, arvostus ja rakkaus itseäni kohtaan syveni, mikä on heijastunut positiivisesti myös ihmissuhteisiini. Tulin tietoiseksi ajatusmalleista, jotka eivät palvelleet minua ja päästin niistä irti. Ihastuin myös meditaatioon, josta on tullut osa arkeani. Asetin tavoitteita, joista suurin osa on toteutunut ja sain kurssilaisista hyviä ystäviä.

Uskon yksinkertaisten ja päivittäisten tekojen voimaan. Aloitan aamuni pysähtymällä hetkeksi sen sijaan että kiirehtisin tarkistamaan sähköpostini; sillä luon läsnäoloa tulevaan päivään. Muutama liike tai hengitys voi muuttaa kaiken, ja siihen on aina aikaa. Meditaatio, syvähengitys, luonnossa kävely, tanssi- tai joogatuokio ovat hyviä tapoja palauttaa huomio kehooni. Ne muistuttavat etteivät rauha ja rakkaus ole riippuvaisia mistään ulkoisesta, vaan löytyvät aina sisältäni.

Myös myönteisillä ajatusmalleilla on ollut suuri vaikutus hyvinvointiini. Muistutan itseäni usein siitä, kuinka luon joka hetki elämääni omien valintojeni kautta.  Kysyn myös itseltäni kysymyksiä, kuten “Mikä olisi minulle parasta juuri nyt?”. Yritän rohkaista sisäistä lastani ja olla ottamatta kaikkia ajatuksiani vastaan totuutena. Kiitollisuusharjoitukset ovat auttaneet minua keskittymään hyvään elämässäni ja laittaneet asiat perspektiiviin.

Vastoinkäymiset ovat olleet parhaita opettajiani ja lisänneet ymmärrystä myös muita kohtaan. Rakastan tämänhetkistä elämääni ja työtäni hyvinvointivalmennuksen sekä valokuvauksen parissa. Koen iloa ja rakkautta arjen pienissä hetkissä, tekemällä asioita, joista nautin ja ympäröimällä itseni ihmisillä, jotka tukevat kasvuani. Olemme kaikki yhdessä matkalla, välillä eksyen ja sitten taas löytäen. Intuitiota kuunnellen suunta on aina oikea.

– Marja
www.marjaaika.fi

 

Share on :

Kommentointi suljettu.